Zucchinirullar fyllda med pistagenötter, ricotta och soltorkade tomater
Krämig, mjuk zucchini med umamipackad fyllning.
Till 3-4 portioner
- 1-2 zucchini
- 65gr pistaschenötter
- 250 gr ricotta
- 100 gr soltorkad tomat
- 1 dl finriven parmesan
- 1 näve färsk basilika
- salt peppar
- ca 3 dl Tomatsås. Har lagt ut ett gott recept på tomatsås med saffran och rödvin i ett tidigare inlägg. Den fungerar utmärkt här.
Gör såhär:
- Skiva zucchini ca 2 mm tjocka skivor på en mandolin. Det kan fungera med en osthyvel som gör lite tjockare skivor. Har man ett vasst handlag med kniv går det också;)
- Bryn skivorna hastigt på hög värme i stek- eller grillpanna och salta dem.
- Hacka pistagenötterna, de soltorkade tomaterna och basilikan och blanda med parmesan och ricotta.
- Lägg en klick i varje skiva och rulla en rulle….
- Lägg tomatsås i botten på en form. Placera zucchinirullarna ovanpå, strö på parmesanost och baka i ugn 250 gr ca 15 min.
Servera med ett gott bröd och en fräsch, krispig sallad!