Matskiftet

Vägen till en grön matlagning

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Zucchinirullar fyllda med pistagenötter, ricotta och soltorkade tomater

Krämig, mjuk zucchini med umamipackad fyllning.

Till 3-4 portioner

  • 1-2 zucchini
  • 65gr pistaschenötter
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr soltorkad tomat
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 näve färsk basilika
  • salt peppar
  • ca 3 dl Tomatsås. Har lagt ut ett gott recept på tomatsås med saffran och rödvin i ett tidigare inlägg. Den fungerar utmärkt här.

Gör såhär:

  • Skiva zucchini ca 2 mm tjocka skivor på en mandolin. Det kan fungera med en osthyvel som gör lite tjockare skivor. Har man ett vasst handlag med kniv går det också;)
  • Bryn skivorna hastigt på hög värme i stek- eller grillpanna och salta dem.
  • Hacka pistagenötterna, de soltorkade tomaterna och basilikan och blanda med parmesan och ricotta.
  • Lägg en klick i varje skiva och rulla en rulle….
  • Lägg tomatsås i botten på en form. Placera zucchinirullarna ovanpå, strö på parmesanost och baka i ugn 250 gr ca 15 min.

Servera med ett gott bröd och en fräsch, krispig sallad!