Matskiftet

Vägen till en grön matlagning

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tomatsås med saffran och rött vin

Ibland vill man bara ha pasta med tomatsås! Här är ett enkelt sätt att variera denna klassiker.

Till 2-3 portioner

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade, hela eller passerade tomater, (ju godare desto godare sås;)
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,25 g saffran (1/2 paket)
  • 1,5 dl rött vin
  • färska örter ( lite rustikare örter som salvia, rosmarin, timjan, oregano passar fint)

Gör såhär:

  1. fräs hackad lök och vitlök i olivolja
  2. ta i tomatpuré, saffran, fräs lite till
  3. tillsätt vinet och låt koka ihop i ett par minuter
  4. ta i tomaterna och låt sjuda i 10-15 min
  5. mixa i örterna och smaka av med salt, peppar

Servera med kokt pasta, rikligt med god olivolja och någon lagrad ost.