Matskiftet

Vägen till en grön matlagning

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Snabb och enkel zucchinilunch med krispiga krutonger, vitlök och salvia

En variant av den italienska fattigmansrätten “panzanella” där gamla brödkanter kommer till god nytta.

Till 2 personer

  • 1 st zucchini
  • 3-4 skivor bröd (Blanda och ta vad du har, men ett par dagar gammalt surdegsbröd blir alltid härligt krispigt))
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3-4 blad färsk salvia
  • 1 dl valnötter

Gör såhär:

  1. Tärna zucchini och bröd i ca 1 cm tärningar
  2. Bryn i smör och olivolja Ca 10 minuter, eller tills brödet känns krispigt och zucchinin fått färg. Lägg i valnötter efter ungefär halva tiden och strö på ett par nypor flingsalt
  3. Tillsätts hackad vitlök och salvia och fräs ytterligare någon minut.
  4. Garneras med tunt skivad rå zucchini som fått marinera en stund i olivolja och salt.