Snabb och enkel zucchinilunch med krispiga krutonger, vitlök och salvia
En variant av den italienska fattigmansrätten “panzanella” där gamla brödkanter kommer till god nytta.
Till 2 personer
- 1 st zucchini
- 3-4 skivor bröd (Blanda och ta vad du har, men ett par dagar gammalt surdegsbröd blir alltid härligt krispigt))
- 2 msk smör
- 2 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 3-4 blad färsk salvia
- 1 dl valnötter
Gör såhär:
- Tärna zucchini och bröd i ca 1 cm tärningar
- Bryn i smör och olivolja Ca 10 minuter, eller tills brödet känns krispigt och zucchinin fått färg. Lägg i valnötter efter ungefär halva tiden och strö på ett par nypor flingsalt
- Tillsätts hackad vitlök och salvia och fräs ytterligare någon minut.
- Garneras med tunt skivad rå zucchini som fått marinera en stund i olivolja och salt.