Råstekt majs med chili, vitlök och brynt smör
Nyskördad saftig majs behöver inte så mycket tillagning för att bli delikat, (man kan t.ex. råmarinera den i lite citron, olja och salt,) eller som här – råsteka den i smör.
Till ca 2 portioner
- 1 hel majskolv
- 25-50 g smör
- 1/2 tsk salt
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk chili flakes
Gör såhär:
- Dela majskolven i två delar så blir den lättare att hantera. Skär av majskonen med kniv längs med kolven.
- Smält smör i panna på medelvärme tills det precis börjar bli brynt och skifta färg. Lägg i majsen tillsammans med saltet och fortsätt steka på medelvärme i ca 5 min.
- Ta i riven/pressad vitlök, chili-flakes och hackat grönt, i detta fall gräslök och persilja.
Koriander är också gott eller varför inte dill! - Servera som ett tillbehör till din grill (grillbehör);
till din taco, toppa en sallad…
Här serveras den på rostad nypotatis tillsammans med bbq-sås och lime-cremefraîche.