Matskiftet

Vägen till en grön matlagning

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Råstekt majs med chili, vitlök och brynt smör

Nyskördad saftig majs behöver inte så mycket tillagning för att bli delikat, (man kan t.ex. råmarinera den i lite citron, olja och salt,) eller som här – råsteka den i smör.

Till ca 2 portioner

  • 1 hel majskolv
  • 25-50 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk chili flakes

Gör såhär:

  1. Dela majskolven i två delar så blir den lättare att hantera. Skär av majskonen med kniv längs med kolven.
  2. Smält smör i panna på medelvärme tills det precis börjar bli brynt och skifta färg. Lägg i majsen tillsammans med saltet och fortsätt steka på medelvärme i ca 5 min.
  3. Ta i riven/pressad vitlök, chili-flakes och hackat grönt, i detta fall gräslök och persilja.
    Koriander är också gott eller varför inte dill!
  4. Servera som ett tillbehör till din grill (grillbehör);
    till din taco, toppa en sallad…

Här serveras den på rostad nypotatis tillsammans med bbq-sås och lime-cremefraîche.

Recept: Lime Crème-Fraiche

  • 1 dl Creme Fraiche
  • 1/2 lime (skalet)
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk flytande honung
  • 1 nypa salt

Rör samman alla ingredienser i en skål.