Råraka på zucchini med tomat och bönsallad samt yoghurt
En snabb, enkel och framförallt smakrik vardagsrätt.
1 portion:
- 1/2 zucchini
- 1 st färsk gul lök, (eller 1/2 vanlig gul lök)
- 1/2 dl rismjöl (alt. maizena, vetemjöl, potatismjöl)
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
Tomat och Bönsallad
- 1/2 burk blandade kokta bönor
- 1/2 dl hackat färskt grönt, ex. salladslök, persilja, gräslök
- 1msk pressad citronsaft
- 1msk olivolja
- 1 nypa salt
Gör såhär:
- Riv zucchinin grovt på ett rivjärn
- Skiva löken tunt
- Blanda i mjöl, ägg, salt
- Fördela smeten i het stekpanna med ett par msk olja
- Stek ett par minuter på varje sida. (Använd en tallrik för att vända rårakan lättare.)
- Blanda bönor, hackat grönt med olivolja, salt och citronsaft
- Skiva tomater och lägg på rårakan, lägg på bönorna och toppa med en klick tjock yoghurt.