Matskiftet

Vägen till en grön matlagning

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Råraka på zucchini med tomat och bönsallad samt yoghurt

En snabb, enkel och framförallt smakrik vardagsrätt.

1 portion:

  • 1/2 zucchini
  • 1 st färsk gul lök, (eller 1/2 vanlig gul lök)
  • 1/2 dl rismjöl (alt. maizena, vetemjöl, potatismjöl)
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt

Tomat och Bönsallad

  • 1/2 burk blandade kokta bönor
  • 1/2 dl hackat färskt grönt, ex. salladslök, persilja, gräslök
  • 1msk pressad citronsaft
  • 1msk olivolja
  • 1 nypa salt

Gör såhär:

  1. Riv zucchinin grovt på ett rivjärn
  2. Skiva löken tunt
  3. Blanda i mjöl, ägg, salt
  4. Fördela smeten i het stekpanna med ett par msk olja
  5. Stek ett par minuter på varje sida. (Använd en tallrik för att vända rårakan lättare.)
  6. Blanda bönor, hackat grönt med olivolja, salt och citronsaft
  7. Skiva tomater och lägg på rårakan, lägg på bönorna och toppa med en klick tjock yoghurt.