Matskiftet

Vägen till en grön matlagning

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pasta med zucchini, färska fikon, råriven svamp och pumpafrön

Till 4 pers:

  • 2 st medelstora zucchini
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 klick smör
  • 2 vitlökskyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 1,5 dl grädde

Här får zucchini bryna/smälta under lång tid för att agera bas i den krämiga såsen. Och krämig blir den, dock utan att kännas fet.
En av zucchinin superkrafter är just denna smöriga känsla som kommer fram vid lång tillagning.
En annan är att den är väldigt kalorisnål samtidigt som den har ett bra näringsvärde. Riktig supergrönsak!

Fröna och den rårivna svampen ger en trevlig kontrast med sina jordiga toner.

Gör såhär:

  1. Skiva löken och zucchinin i strimlor
  2. Stek i olivolja och smör tills den “smält” till en homogen massa. Rör om frekvent.
  3. Tillsätt hackad vitlök och bryn ytterligare nån minut.
  4. Slå på vinet och låt koka upp
  5. Häll på grädden, låt koka upp
  6. Smaka av med salt och peppar
  7. Koka pasta nästan färdig, blanda med såsen och ca 1 dl av pastavattnet.
  8. Låt koka ihop någon minut
  9. Toppa med färska skivade fikon, pumpafrön och rårivna kastanjechampinjoner

Tips!
Får man inte tag på färska fikon kan man byta ut dem mot tunt hyvlat päron eller ett sötare äpple.