Mandelpanerad fetaost med blåbärssalsa
Funkar som förrätt, t.ex. till en god öl av mellanmörk, lite knäckigare typ.
Mandelpaneringen ger en nötighet som tillsammans med fetaostens sälta och syran från limen/blåbären ger en god och spännande smakupplevelse.
Till 2 bitar Fetaost
Blåbärssalsa
- 1 rejäl näve färska blåbär
- 1 finhackad schallottenlök
- 1st lime (saften)
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Fetaost
- 1 uppvispat ägg
- cs 2 dl mandelmjöl
- 1-2 dl neutral olja
Gör såhär:
- Vänd osten först i mandelmjöl, sedan i det uppvispade ägget och sedan i mjölet igen. Klappa på överblivet mandelmjöl och se till så det täcker ordentligt.
- Fyll en lagom stor stekpanna eller liknande med 1-2 cm olja och stek/fritera osten på medelhög värme ca 1 min. Vänd och låt gå ytterligare någon minut.
- Servera direkt med salsan och färska blad av basilika, ruccola eller liknande.