Matskiftet

Vägen till en grön matlagning

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mandelpanerad fetaost med blåbärssalsa 

Funkar som förrätt, t.ex. till en god öl av mellanmörk, lite knäckigare typ. 

Mandelpaneringen ger en nötighet som tillsammans med fetaostens sälta och syran från limen/blåbären ger en god och spännande smakupplevelse.

Till 2 bitar Fetaost

Blåbärssalsa

  • 1 rejäl näve färska blåbär
  • 1 finhackad schallottenlök
  • 1st lime (saften)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Fetaost

  • 1 uppvispat ägg
  • cs 2 dl mandelmjöl
  • 1-2 dl neutral olja

Gör såhär:

  1. Vänd osten först i mandelmjöl, sedan i det uppvispade ägget och sedan i mjölet igen. Klappa på överblivet mandelmjöl och se till så det täcker ordentligt.
  2. Fyll en lagom stor stekpanna eller liknande med 1-2 cm olja och stek/fritera osten på medelhög värme ca 1 min. Vänd och låt gå ytterligare någon minut. 
  3. Servera direkt med salsan och färska blad av basilika, ruccola eller liknande.