Matskiftet

Vägen till en grön matlagning

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Krämig potatissallad med pepparrot, friterad kapris och rädisor

Luftig ricotta, sting från pepparroten och salta, festliga kaprisar som spritter i munnen.

Ingredienser för 3-4 portioner:

  • 500 g kokt nypotatis (salta ordentligt i vattnet, det ger grundsmak i salladen)
  • 1/2 dl småkapris
  • Olja till fritering (vanlig mat eller rapsolja funkar)
  • 1 dl ricotta
  • 1dl creme fraiche
  • 1/2 dl nyriven pepparot (1 msk färdigriven på burk)
  • 1/2 dl hackade örter (ex. dill, gräslök, persilja)
  • 6-7 delade rädisor
  • svartpeppar

Gör såhär:

Friterad kapris

  • Torka eller krama ur kaprisen
  • Häll ca 1 cm olja i en liten kastrull och värm på medelhög värme några minuter.
  • Testa först med en kapris. Fräser och bubblar det så lägg i resten. Fritera nån minut tills de fått lite färg och känns krispiga.
  • Lägg på hushållspapper

Potatissallad

  • Blanda alla ingredienser och vänd i potatisen sist. Toppa med rädisskott och kapris.
  • Dressingen kan göras i god tid innan men den bör blandas och toppas precis innan servering för att behålla krisp och fräschör.