Krämig potatissallad med pepparrot, friterad kapris och rädisor
Luftig ricotta, sting från pepparroten och salta, festliga kaprisar som spritter i munnen.
Ingredienser för 3-4 portioner:
- 500 g kokt nypotatis (salta ordentligt i vattnet, det ger grundsmak i salladen)
- 1/2 dl småkapris
- Olja till fritering (vanlig mat eller rapsolja funkar)
- 1 dl ricotta
- 1dl creme fraiche
- 1/2 dl nyriven pepparot (1 msk färdigriven på burk)
- 1/2 dl hackade örter (ex. dill, gräslök, persilja)
- 6-7 delade rädisor
- svartpeppar
Gör såhär:
Friterad kapris
- Torka eller krama ur kaprisen
- Häll ca 1 cm olja i en liten kastrull och värm på medelhög värme några minuter.
- Testa först med en kapris. Fräser och bubblar det så lägg i resten. Fritera nån minut tills de fått lite färg och känns krispiga.
- Lägg på hushållspapper