Matskiftet

Vägen till en grön matlagning

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Krämig frittata med zucchini & aubergine

Zucchinin och auberginen får bryna länge i olivolja och blir krämig och mjuk.

4 portioner:

  • 1 Aubergine
  • 1/2 zucchini
  • 1 gul lök
  • 3 ägg
  • zest från 1/2 citron
  • 1 näve riven parmesan
  • 1 näve hackad persilja
  • 5-10 små tomater

Gör såhär:

  1. Strimla aubergine, salta och låt ligga i ca 30 min. Krama den sedan försiktigt.
  2. Strimla zucchini och gul lök
  3. Stek i rikligt med olivolja i ca 15 min.
  4. Blanda ägg, parmesan, hackad persilja , salt och peppar
  5. Lägg bakplåtspapper i en form eller ugnssäker panna, ringla på lite olivolja och placera ut halverade tomater med snittytan nedåt.
  6. Lägg på grönsakerna och sedan äggsmeten
  7. Tillaga i ugn 175 grader 15-20 min

Tips!

Servera med en krispig sallad och rostade hasselnötter