Krämig frittata med zucchini & aubergine
Zucchinin och auberginen får bryna länge i olivolja och blir krämig och mjuk.
4 portioner:
- 1 Aubergine
- 1/2 zucchini
- 1 gul lök
- 3 ägg
- zest från 1/2 citron
- 1 näve riven parmesan
- 1 näve hackad persilja
- 5-10 små tomater
Gör såhär:
- Strimla aubergine, salta och låt ligga i ca 30 min. Krama den sedan försiktigt.
- Strimla zucchini och gul lök
- Stek i rikligt med olivolja i ca 15 min.
- Blanda ägg, parmesan, hackad persilja , salt och peppar
- Lägg bakplåtspapper i en form eller ugnssäker panna, ringla på lite olivolja och placera ut halverade tomater med snittytan nedåt.
- Lägg på grönsakerna och sedan äggsmeten
- Tillaga i ugn 175 grader 15-20 min