Matskiftet

Vägen till en grön matlagning

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fluffiga bananpannkakor

Ingredienser för 3-4 portioner:

  • 3 ägg
  • 2 bananer (mogna eller t.o.m. övermogna)
  • 1.5 dl yoghurt
  • 1dl mjöl (vete eller ris för glutenfritt)
  • 1/2 dl havre eller vetekli
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 50 g smält smör
  • 1 tsk flingsalt (1/2 tsk fint salt)

Gör såhär:

  1. Separera äggen i gula och vita
  2. Vispa ihop äggulorna med banan, yoghurt och alla torra ingredienser
  3. Tillsätt smält smör
  4. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten
  5. Stek, vänd och njut!

Serveringstips:

  • äpple, mynta, honung, citron
  • lönnsirap, bär och nötter
  • rostad kokos, råsocker, lime