Matskiftet

Vägen till en grön matlagning

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Carpaccio på jordgubbar, lavendelvinegrette, burrata, pinjenötter

Till 2-3 pers som förrätt

  • 1 st Burrata
  • 1/2 dl god vinäger (ljus balsamvinäger eller vitvinsvinäger)
  • 1/2 dl Extra Virgin Olivolja
  • ca 2,5 dl jordgubbar
  • 1/4 dl utslagna lavendelblommor
  • 1/4 dl pinjenötter
  • 1 tsk salt
  • 1msk flytande honung

Gör såhär:

  1. Blanda lavendelblommor med olja, vinäger salt och honung. Låt stå 30-60 min.
  2. rosta pinjenötter i en torr panna med lite flingsalt tills de fått gyllene färg
  3. Skiva jordgubbar tunt och lfördela på ett stort fat
  4. Placera en burrata i mitten och snitta den.
  5. Häll på vinegretten och strö på pinjenötterna
  6. Garnera med något grönt – ruccola, körvel, basilika funkar bra.
  7. Servera med ett gott, färskt bröd