Carpaccio på jordgubbar, lavendelvinegrette, burrata, pinjenötter
Till 2-3 pers som förrätt
- 1 st Burrata
- 1/2 dl god vinäger (ljus balsamvinäger eller vitvinsvinäger)
- 1/2 dl Extra Virgin Olivolja
- ca 2,5 dl jordgubbar
- 1/4 dl utslagna lavendelblommor
- 1/4 dl pinjenötter
- 1 tsk salt
- 1msk flytande honung
Gör såhär:
- Blanda lavendelblommor med olja, vinäger salt och honung. Låt stå 30-60 min.
- rosta pinjenötter i en torr panna med lite flingsalt tills de fått gyllene färg
- Skiva jordgubbar tunt och lfördela på ett stort fat
- Placera en burrata i mitten och snitta den.
- Häll på vinegretten och strö på pinjenötterna
- Garnera med något grönt – ruccola, körvel, basilika funkar bra.
- Servera med ett gott, färskt bröd